سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راهنمای انتخاب خودروی مناسب

در ادامه مواردی را که لازم است در انتخاب خودرو به آنها دقت کنیم، مورد بررسی قرار داده‌ایم.

 

ویژگی‌های فنی

هنگام انتخاب خودرو، پیش از هر چیز باید به ویژگی‌های فنی آن توجه کرد تا بتوان خودرویی مناسب نیاز تهیه کرد.

سامانه انتقال قدرت

 

سامانه انتقال قدرت به آن دسته از اجزای خودرو می‌گویند که وسیله نقلیه را به حرکت درمی‌آورند. این اجزا عبارتند از موتور، جعبه‌دنده و محورهای چرخ. از آنجا که خودروهای جدید حاوی جعبه‌دنده‌های متفاوتی هستند، پیش از خرید خودرو باید عملکرد هر یک از آنها را بخوبی شناخت و سپس تصمیم به خرید گرفت. در اینجا به بررسی اجزای سیستم انتقال قدرت می‌پردازیم:

موتور

 

موتور، نیروگاه خودرو و مهم‌ترین عامل در تعیین سرعت وسیله نقلیه و مصرف بهینه سوخت آن است. موتورها معمولا براساس تعداد سیلندرها و ظرفیت آن بر حسب لیتر، طبقه‌بندی می‌شوند. بیشتر موتورها 4، 6 یا 8 سیلندر هستند. موتورهای کوچک‌تر، مانند چهار سیلندر 6/1 لیتری معمولا در خودروهای کامپکت و شاسی‌بلندهای کوچک دیده می‌شوند که مصرف سوخت در آنها بهینه است، اما توان‌شان ضعیف است و بسختی ـ بویژه در سربالایی‌ها ـ سرعت می‌گیرند. از طرفی، موتورهای بزرگ‌تر مانند سوپرشارژ 8 سیلندری 2/6 لیتری، گشتاور بالایی دارند، اما مصرف سوختشان بسیار زیاد است. اگر قصد صرفه‌جویی دارید، خودروهای کم‌مصرف مناسب‌تان است، اما اگر سرعت را ترجیح می‌دهید، باید هزینه مصرف زیاد بنزین را هم به جان بخرید.

جعبه‌دنده

 

دو نوع جعبه‌دنده اتوماتیک و دستی در خودروها وجود دارد. در جعبه‌دنده‌های اتوماتیک، گرفتن کلاچ و تعویض دنده به صورت خودکار انجام می‌شود و البته در برخی خودروها جعبه‌دنده نیمه‌خودکار است و کلاچ به صورت خودکار گرفته می‌شود و راننده باید دنده را عوض کند. در جعبه‌دنده‌های دستی تمام کارهای مربوط به تعویض دنده را خود راننده انجام می‌دهد. این کار نسبتا سخت است، اما برخی رانندگان ترجیح می‌دهند خودشان دنده را عوض کنند و هدایت خودرو به طور کامل در دست خودشان باشد. بنابراین هنگام خرید خودرو لازم است به این موضوع توجه کنید.

محورهای چرخ

بسیاری از خریداران خودرو درباره محورهای خودرو گیج شده‌اند و نمی‌دانند چه نوع خودرویی با چه نوع سیستم محوری برایشان مناسب است. محور خودرو، محوری است که قدرت را از موتور دریافت می‌کند و چرخ‌ها را به حرکت درمی‌آورد. چهار محور اصلی وجود دارد: محور جلو، محور عقب، چهار چرخ محرک و تمام چرخ محرک.

 

محور جلو (FWD): در خودروهای محور جلو، چرخ‌های جلو به حرکت درمی‌آیند. این خودروها نسبت به خودروهای محور عقب، کشش بهتری دارند و در آب‌وهوای بد، بهتر کنترل می‌شوند. همچنین به دلیل وزن کمتر سیستم انتقال توان، در مصرف سوخت بهینه هستند و البته در عین حال سرعت کمتری دارند.

 

محور عقب (RWD): در این خودروها، چرخ‌های عقب به حرکت درمی‌آیند. تولید این خودروها آسان‌تر است و همچنین آنها قوی‌تر و مطمئن‌تر هستند. در این خودروها چرخ‌های عقب، خودرو را به حرکت درمی‌آورند و چرخ‌های جلو، خودرو را هدایت می‌کنند. این خودروها سرعت بیشتری دارند. خودروهای محور عقب، در ناهمواری‌ها، پایداری بیشتر به همراه دارد. خودروهای اسپرت و مسابقه‌ای از نوع محور عقب هستند. انتقال وزن هنگام شتاب، اصطکاک را افزایش می‌دهد و این خودروها راحت‌ترکنترل می‌شوند.

 

چهارچرخ محرک (4WD): در این خودروها، هر چرخ به طور مجزا از موتور نیرو می‌گیرد. این سیستم، حرکت خودرو را در سطوح پر از گل یا برف آسان می‌کند، اما مشکلی که این خودروها دارد، مصرف بسیار زیاد سوخت است. در ضمن این سیستم فقط مناسب سطوحی با اصطکاک بسیار پایین است و در صورت استفاده از سیستم چهار چرخ محرک روی سطوح معمولی، محور خودرو صدمه می‌بیند. بنابراین برخی خودروهای چهار چرخ محرک، در خود گزینه دوچرخ محرک نیز دارند و هنگام حرکت روی سطوح صاف و معمولی از چهار چرخ محرک به دوچرخ محرک تغییر حالت می‌دهند.

 

تمام چرخ محرک (AWD): سامانه تمام چرخ محرک تقریبا شبیه چهارچرخ محرک است، اما طوری ساخته شده که اجازه می‌دهد مقدار مشخصی لغزندگی میان چرخ‌های جلو و عقب وجود داشته باشد. این خودروها علاوه بر مسیرهای پر از گل یا برف، با سطوح کم اصطکاک هم مشکلی ندارند. با تمام این احوال پیچیدگی‌های این سیستم چندان گزینه خوبی نیست.

هنگام خرید برای بیشتر افراد، محور جلو به دلیل مصرف سوخت کم، فضای سرنشین بیشتر و اصطکاک بهتر در شرایط لغزنده، بهترین گزینه است. در شرایط آب و هوایی مناسب هم محور عقب خوب است. برای افراد علاقه‌مند به آفرود یا رانندگی در شرایط بد آب‌وهوایی، چهار چرخ محرک مناسب است و برای تمام زمان‌ها، همه‌جا، همه نوع شرایط جوی و حداکثر اصطکاک، تمام چرخ محرک بهترین انتخاب خواهد بود. با توجه به نوع فعالیتتان باید مناسب‌ترین سامانه را انتخاب کنید.

کارخانه سازنده

با توجه به کارخانه‌های سازنده خودرو و گزارش‌های مربوط به ایمنی و عملکرد خودروی تولیدی آنها می‌توانید در انتخاب نوع خودرویتان تصمیم‌گیری کنید. با توجه به شرایط ضمانت، تعداد دفعات تعمیر خودرو و هزینه‌های نگهداری آن، مقدار مصرف سوخت و سرعت استهلاک آن، خودرویتان را انتخاب کنید.

با توجه به موارد مورد اشاره می‌توانید خودروی مناسب خود و خانواده‌تان را با اطمینان بیشتری انتخاب و تهیه کنید.

امکانات داخلی

هرچه امکانات فضای داخلی خودروها بیشتر باشد، خودرو کاراتر و گران‌قیمت‌تر می‌شود، اما از امکانات مختلفی که در خودروهای گوناگون دیده می‌شود، موارد زیر بیشتر به کارتان می‌آید و موقع انتخاب خودرو بد نیست به آنها توجه کنید:

دوربین‌های دید عقب

ابزارهای بسیار مفیدی هستند که بویژه هنگام پارک خودرو به کمکتان می‌آید. دوربین‌های دید عقب می‌توانند تا 360 درجه به اطراف بچرخند و به محض احتمال برخورد شما با یک جسم هشدار دهند.

صندلی‌های گرم‌شونده

در فصل زمستان، وقتی از زیر باران یا برف وارد خودرو می‌شوید، هیچ چیز بیشتر از صندلی گرم احساس خوبی به شما نمی‌دهد. بنابراین اگر در منطقه‌ای سردسیر زندگی می‌کنید، هنگام خرید خودرو به این مورد توجه کنید.

صندلی‌های چرم

روکش صندلی‌های خودرو در راحت‌بودن یا نبودن صندلی‌ها موثر هستند. روکش چرمی موجب راحت بودن صندلی‌ها می‌شود. همچنین شستن و تمیزکردن آنها آسان‌تر است، اما جنس چرم باعث می‌شود که در فصل سرما، صندلی‌ها خنک و در فصل گرما، گرم شود.

سوخت مصرفی خودروها

در حال حاضر، عمدتا چند نوع خودرو با سوخت مصرفی متفاوت تولید می‌شود: خودروهای بنزینی، برقی و هیبریدی.

خودروهای بنزینی با مصرف بنزین حرکت می‌کنند. مزیت این خودروها در این است که نیروی مناسب با مسافت بهتری نسبت به خودروهای دیگر فراهم می‌کنند. با این حال، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است بخار بنزین سرطان‌زاست. بنابراین بسیاری از سازندگان سراغ خودروهای برقی یا هیبریدی رفته‌اند و امیدوارند روزی بتوانند تولید خودروهای بنزینی را متوقف کنند. خودروهای هیبریدی برای حرکت از ترکیب دو یا چند منبع مجزای قدرت استفاده می‌کنند. در سیستم پیشرانه آنها یک موتور احتراق داخلی (معمولا بنزینی) در کنار یک یا چند موتور الکتریکی قرار دارد و خودرو می‌تواند از یکی از این منابع انرژی یا هر دوی آنها در کنار هم استفاده کند.

انواع دیگری از خودروهای هیبریدی هم وجود دارند که از سوخت‌های دیگری مانند پروپان، هیدروژن یا انرژی خورشیدی بهره می‌برند. در خودروهای برقی هم از باتری برای تولید نیروی محرکه استفاده می‌شود. این خودروها موجب کاهش آلودگی هوا می‌شوند و از وابستگی به نفت می‌کاهند، اما از نظر مسافت و حرکت این خودروها چندان مطمئن نیستند و زمان بیشتری برای تکمیل‌شدن لازم دارند. اگر می‌خواهید برای کاهش آلودگی هوا، از مصرف بنزین خود بکاهید و البته مسافت‌های طولانی‌تری حرکت کنید، خودروهای هیبریدی بهترین گزینه هستند.

ایمنی خودرو

فناوری‌های ایمنی خودرو سال به سال تکامل یافته و ایمنی آنها را تاحدی افزایش داده است. البته برخی مدل‌های خودروها، ایمن‌تر از بقیه هستند. بیمه عمر  و  قیمت خودرو اگر قصد خرید خودرو برای خانواده و بویژه حمل و نقل کودکانتان را دارید، باید خودرویی با بیشترین ویژگی‌های ایمنی خریداری کنید. از برخی فناوری‌های ایمنی خودرو می‌توان به موارد متعددی اشاره کرد:

کیسه هوا

 

بیشتر وسایل نقلیه دارای کیسه هوا در داشبورد هستند، اما در برخی خودروها، علاوه بر داشبورد، درون کنسول و حتی کنار راننده، کیسه هوا قرار دارد تا از شدت ضربات کناری هم بکاهد.

کنترل پایداری الکترونیکی

 

کنترل پایداری الکترونیکی، نوعی فناوری رایانه‌ای برای پایداری خودرو است که موجب امنیت از طریق به حداقل رساندن لغزش‌ها می‌شود. این ویژگی در خودروهای شاسی‌بلند و سنگین و همچنین مینی‌ون‌ها ضروری است.

ترمزهای ضدقفل (ABS)

 

نوعی سیستم ایمنی برای ترمز در خودروهاست که مانع قفل‌ماندن چرخ‌های خودرو هنگام ترمز گرفتن می‌شود.

سیستم‌های هشدار ایمنی

در حال حاضر، بسیاری از خودروها به هشدار ایمنی تصادم مجهز شده‌اند و در بسیاری موارد، هنگام احتمال برخورد خودرو با خودرو یا جسمی دیگر، هشدار می‌دهند یا وجود هشدار سرعت بالا و خطرناک در برخی خودروها، راننده را تشویق به کم کردن سرعت می‌کند.


با خودروهای پلاک ایران بدون محدودیت به عراق بروید

این خودروها با مجوز صادر شده از سوی عراق وارد این کشور شده اند و این اقدام بر  اساس  توافقات بین دو کشور و یادداشت تفاهم رسمی بین ایران و عراق صورت پذیرفته است.

گفتنی است خودروهای ایرانی همراه مکانیک که مجوز لازم را برای ورود به کشور عراق دریافت می کنند، می توانند بصورت قانونی و بدون محدودیت خاصی در شهرهای بیمه عمر زیارتی عراق تردد  کنند.

همچنین خودروهای ایرانی در صورت تخلف در شهرهای عراق، مطابق با قوانین راهنمایی و رانندگی این کشور اعمال قانون می شوند.

لازم به ذکر است خودروهایی که از این طریق وارد شهر کربلا می شوند، از سوی شرکت های عراقی بیمه می شوند.


سود پورشه از فروش هر خودرو چقدر است؟

بلومبرگ در گزارشی نوشت، فرقی نمی‌کند یک خودروساز در ساخت محصول خود با چه شیوه‌ای دست به  کاهش قیمت بزند درهرصورت اتومبیل همچنان یک گزینه‌ی گران‌قیمت محسوب می‌شود اما این به معنی کسب سود سرشار برای تمامی خودروسازان نیست البته به‌جز پورشه. این خودروساز آلمانی پول خوبی از ساخت خودروهای خود به جیب می‌زند.

فروش 238 هزار دستگاه در سال گذشته و کسب 3.9 میلیارد یورو ( 4.1 میلیارد دلار) سود درنتیجه میانگین بیمه عمر سود پورشه برای هر خودروی فروخته‌شده 17250 دلار است. پورشه مقایسه بیمه تقریباً می‌تواند به ازای فروش هر خودروی خود یک فولکس‌واگن جتا خریداری کند.

اگر پورشه تصمیم به انجام چنین کاری داشته باشد، می‌تواند تنها با سود عملیاتی خود 238 هزار دستگاه جتا خریداری کند.

البته این رقم به‌طور میانگین محاسبه شده است. از این‌رو ممکن است سود برخی از مدل‌ها نظیر پانامرا توربو S هیبریدی یا پورشه 9111 توربوی روباز بیشتر باشد.

برای مثال قیمت این دو مدل تقریباً نسبت به قیمت مدل پایه‌ی آن‌ها دو برابر است و به 200 هزار دلار می‌رسد؛ اما حتی همین قیمت نسبت به اکثر رقبا بالاتر است.

این ارقام نسبت به خودروی مرسدس بنز GLA یا CLA یا مدل پایه‌ی بی ام و سری 2 یا حتی سری 3، 33 هزار دلار بیشتر است. به این قیمت می‌توان هزینه‌ی بالای همراه مکانیک آپشن‌های پورشه را نیز اضافه کرد که قیمت خودرو را بیشتر می‌کند.

هیچ تعجبی ندارد که پورشه با داشتن این حاشیه سود بالا، در آینده‌ی نزدیک پول کافی برای خرید تمامی گروه فولکس‌واگن داشته باشد؛ شرکتی که در حال حاضر بزرگ‌ترین برند خودروساز دنیا محسوب می‌شود.


از این 10 انتخاب، کدام خودرو بهتر است؟

به گزارش جام جم آنلاین، تهیه خودرو، چه خرید خودرو کارکرده باشد چه خرید خودرو صفر، برای شما تعمیرات را حداقل بعد از 3 ماه به همراه خواهد داشت. از طرفی در خریدخودرو دست دوم باشد، نمی‌دانیم دارندگان قبلی آن، چه  نحوه استفاده‌ای از آن داشته‌اند.

متوسط تعداد مراجعه به تعمیرگاه، می‌تواند یک ملاک قابل‌قبول برای انتخاب گزینه‌های بیمه عمر خودرویی باشد. موسسه carMD، استانداردهایی را برای این موضوع تهیه‌کرده است:

کمترین میزان مراجعه به‌واسطه روشن شدن چراغ چک در دنیا مربوط به محصولات شرکت تویوتا است.

محصولات شرکت تویوتا کمترین میزان تعمیر موتور در دنیا را دارد.

در این جدول می‌توانید 10 برند خودروسازی اول با کمترین متوسط مراجعه به تعمیرگاه را مشاهده کنید.

در جدول بالا نیز، کمترین میزان مراجعه به تعمیرگاه را بر اساس مدل خودروها می‌توانید مشاهده کنید. این نتایج برتری و ماندگاری محصولات ژاپنی را به اثبات می رساند.