سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دلایل اصلی موفقیت و شکست فروشندگان در فروش

آیا تا به حال به دلایل موفقیت و شکست فروشندگان فکر کرده‌اید؟ این سوالیست که مدت‌هاست محققان در حوزه بازرگانی روی آن تحقیق و بررسی انجام می‌دهند. ممکن است بسیاری از شما تصور کنید دلیل موفقیت یا شکست یک فروشنده به کیفیت کالای آن فروشنده برمی‌گردد. اما جالب است بدانید بر اساس بسیاری از نظرسنجی‌ها، از نظر مشتریان کیفیت بسیاری از کالاهای در رقابت، در یک رده قرار داشته و دلیل انتخاب یک محصول در چرخه رقابتی فروش صرفا کیفیت آن نبوده است. بنابراین، باید به دنبال فاکتورهای دیگری گشت که فروشندگان موفق را از فروشندگان بازنده متمایز می‌کند.

برای کشف این فاکتورهای غیرمستقیم و ناپیدا اما دخیل در تصمیم گیری برای خرید یک کالا، بیش از 230 خریدار یک نظرسنجی 76 قسمتی را تکمیل کرده‌اند. هدف اصلی این پروژه تحقیقاتی پیدا کردن جواب سوالاتی از این دست است: فروشندگان چه تاثیراتی می‌توانند بر روی خریداران داشته باشند، چه شرایطی دست به دست هم می‌دهد تا خریدار تصمیم به خرید یک کالا را بگیرد و در نهایت چه عوامل و فاکتورهایی می‌توانند در خرید یک کالا تاثیرگذار باشند.

5 اصل زیر در پیدا کردن جواب این سوالات به ما کمک خواهد کرد.

 

1) برخی از مشتریان به چالش کشیده شدن را دوست دارند:

 

آیا تا به حال فکر کرده‌اید مشتریان چه نوع فروشندگانی را ترجیح می‌دهند؟ جواب این سوال قطعا می‌توانند در موفقیت و شکست فروشندگان دخیل باشد.

تحقیقات نشان داده است حدود 40 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی فروشندگانی را ترجیح می‌دهند که با حوصله به حرف‌های آنان گوش می‌دهند و سپس بهترین راه حل را مطابق نیازشان به آن‌ها ارائه می‌کنند. 30 درصد از شرکت‌کنندگان نیز فروشندگانی را انتخاب می‌کنند که قابل اعتماد باشند، زیرا معتقدند این فروشندگان در طول زمان نیز به نیازهای مشتری توجه می‌کنند. در آخر سایر شرکت کنندگان نیز معتقدند فروشنده خوب فروشنده‌ایست که آن‌ها را به چالش‌ کشیده و سپس راهکاری را به آن‌ها معرفی کند که پیش از این نمی‌دانسته‌اند.

اگر از منظر شغل نگاه کنیم، کمتر از 20 درصد از حسابداران و کارمندان بخش‌های آی تی دوست دارند به چالش کشیده شوند. این در حالیست که 45 درصد از مهندسان چالش را دوست دارند. بیش از 50 درصد بازاریابان نیز فروشندگانی را ترجیح می‌دهند که ابتدا به آنان گوش کرده و سپس نیاز آن‌ها را با ارایه محصول مناسب رفع می‌کنند.

جالب است بدانید این که هر شخص چه فروشنده‌ای را ترجیح می‌دهد ارتباط نزدیکی با تمایل فرد برای شرکت در بحث و گفتگو دارد. هر چه فرد از بحث بیش‌تر گریزان باشد، تمایل وی برای انتخاب فروشنده‌ای که او را به چالش بکشد نیز کم‌تر است.

 

2) در خریدهای گروهی گاهی تصمیم گیرنده اصلی یک نفر است

 

هر زمان  یک شرکت تصمیم به خرید کالایی را می‌گیرد که تیمی از کارمندان آن در این تصمیم دخیل هستند، باید توجه داشته باشد که فاکتورهای مختلفی از جمله علایق شخصی، سیاست‌های شرکت و روحیه تیمی کارکنان بر تصمیم نهایی خرید کالا تاثیرگذار است.

تنش، دوراهی و شک و تردید همه و همه از مواردیست که در خریدهای گروهی وجود خواهد داشت زیرا معمولا تصمیم خرید یک کالا به صورت آنی گرفته نمی‌شود.

یکی از نتایج اساسی تحقیقات انجام گرفته بر روی الگوی خرید مشتریان این است که حدود 90 درصد از شرکت کنندگان باور دارند در خرید‌های گروهی معمولا یک شخص وجود دارد که نظر او بر روی کل گروه تاثیرگذار است و در اغلب اوقات نیز حرف و نظر او اجرا می‌شود. بنابراین بدیهیست که فروشنده‌ای موفق خواهد بود که بتواند شخص تاثیرگذار یک گروه را به خرید یک کالا ترغیب کند و  نیازی به متقاعد کردن تمامی اعضا نیست.

 

3) نیاز نیست در حوزه کاری خود بهترین محصول را داشته باشید

 

در بسیاری از صنعت‌ها، یک شرکت خاص بازار فروش محصول را در دست دارد. این شرکت در مقایسه با سایر رقبای خود معمولا سهم بیش‌تری از بازار را در در اختیار داشته و طبیعتا بودجه بازاریابی آن نیز بیش‌تر است. لذا محصولاتش در عرصه رقابت حرفی برای گفتن دارد. در نتیجه، کار فروش برای فروشندگانی که باید با این شرکت‌های بزرگ رقابت کنند می‌توانند سخت و حتی ترسناک باشد.

با این حال، نتایج نظرسنجی‌ها حاوی خبرهای خوبیست.خریداران معمولا و الزاما به دنبال خرید بهترین محصول نیستند و گاهی حتی رقیبان درجه دوم را برای خرید ترجیح می‌دهند. در واقع، تنها 33 درصد از شرکت کنندگان در نظر سنجی به دنبال بهترین و با پرستیژترین محصول هستند، در حالی که برای 85 درصد از آن‌ها کارایی محصول و برای 80 درصد نیز قیمت از جمله پارامترهای مهم است. بنابراین، فروشندگان نباید تنها به کیفیت کالای خود در مقایسه با دیگر محصولات موجود اهمیت دهند و می‌توانند با در نظرگیری سایر پارامترها، فروشنده موفقی باشند.

 

4) برای برخی خریداران، قیمت حرف اول و آخر را نمی‌زند

 

قیمت بدون شک نقش مهمی در هر چرخه خرید را ایفا می‌کند. از آن جا که در مکالمات خریداران، قیمت معمولا موضوعی است که در مورد آن صحبت می‌شود، ممکن است بسیاری از فروشندگان تصور کنند که باید بر روی قیمت تمرکز کنند و پایین‌ترین قیمت ممکن را ارایه دهند. با این حال، خریداران در هنگام خرید ممکن است تمایلات متفاوتی داشته باشند و می‌توان اهمیت “قیمت” کالا در خرید یک محصول را از نظر خریداران به سه دسته تقسیم کرد: دسته اول خریدارانی هستند که نسبت به قیمت حساس هستند و بنابراین برای این گروه، قیمت حرف اول را می‌زند.گروه دوم خریدارانی هستند که نسبت به قیمت کالا حساس هستند اما قیمت پارامتر ثانویه تاثیرگذار در تصمیم آن‌ها برای خرید یک کالاست. دسته آخر نیز خریدارانی هستند که قیمت برای آن‌ها اهمیت چندانی ندارد و تنها زمانی قیمت کالا برای آن‌ها مهم می‌شود که احساس کنند محصولی که انتخاب کرده‌اند از نظر قیمت تفاوت زیادی با محصولات مشابه دارد.

برای بررسی تاثیر قیمت گذاری بر موفقیت و شکست فروشندگان، شرکت کنندگان در نظرسنجی به سناریوهای مختلف قیمت گذاری پاسخ داده و سپس نتایج حاصله مورد بررسی قرار گرفت. از منظر شغل و حرفه، مهندسان اکثرا جز گروهی از خریداران هستند که نسبت به قیمت حساسیت بالایی ندارند، بازاریابان و فروشندگان نسبت به قیمت حساس هستند اما پارامترهای دیگر را نیز در نظر می‌گیرند و در نهایت برای تولیدکنند


ثبتسفارش واردات خودرو متوقف شد

در حالی براساس دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوران پساتحریم تنها شرکت‌های دارای نمایندگی معتبر از خودروسازان مادر اجازه واردات خودرو به کشور را دارند که ثبت‌سفارش واردات خودرو برای شرکت‌های نماینده نیز تعلیق شد.

به گفته برخی از واردکنندگان نماینده، بیش از 20 روز است که سایت ثبت‌سفارش واردات خودرو بسته شده و هیچ یک از شرکت‌های واردکننده اجازه ثبت خودرو را در این سیستم ندارند.

این موضوع در شرایطی است که لیست مجاز خودروهای سواری به کشور در سایت «ثبتارش» همچنان موجود است؛ حال آنکه دی‌ماه سال گذشته به‌دنبال بسته شدن سایت ثبت‌سفارش برای همه واردکنندگان خودرو، لیست خودروهای مجاز وارداتی نیز از سایت «ثبتارش» حذف شد.

یکی از واردکنندگان خودرو در این زمینه می‌گوید که وزارتخانه در پاسخ به پیگیری مکرر واردکنندگان درخصوص دلیل این موضوع و زمان فعال‌سازی دوباره سایت ثبت‌سفارش، زمان مشخصی را اعلام نکرده و دلیل بسته شدن سایت ثبت‌سفارش را رسیدگی به آمار و ایرادات درون سیستم از یک سو و قطع ارتباط سیستم یکپارچه دفتر مقررات واردات و صادرات با گمرک از سوی دیگر عنوان کرده است.

در شرایطی وزارت صنعت سامان‌دهی سیستم ثبت‌سفارش را دلیل اصلی این موضوع دانسته که برخی منابع آگاه عنوان می‌کنند افزایش تعداد خودروهای وارداتی به کشور می‌تواند عامل اصلی بسته شدن سایت ثبت‌سفارش باشد.

بنا به گفته یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سه ماهه نخست سال‌جاری تعداد 30 هزار و 714 دستگاه خودرو به کشور وارد شده که این موضوع نشان از رشد بیش از 135 درصدی واردات خودرو به کشور دارد.

شتاب گرفتن واردات خودرو به‌دلیل افزایش ترخیص خودرو توسط شرکت‌های متفرقه (غیرنماینده) به کشور بوده است؛ دلیل این شرکت‌ها نیز ممنوعیت واردات خودرو برای آنها به‌دنبال ابلاغ دستورالعمل کنترل بازار ارز از سوی معاون اول رئیس‌جمهور است.

براین اساس چون واردکنندگان غیرنماینده تنها 6 ماه زمان برای ترخیص خودروهایشان از گمرک داشتند، همه توان خود را به کار بستند و سفارشات گذشته‌شان به کشور وارد کردند. به این ترتیب، آنگونه که به‌نظر می‌رسد وزارتخانه قصد دارد با بسته شدن سایت ثبت‌سفارش به‌نوعی واردات خودرو به کشور را کنترل کند.


بازاریابی (Marketing) چیست؟

یکی از برندهای معروف رزرو هتل بود و برخی از دوستانش فکر می‌کردند که او مسئول چند بازاریاب است که بروند و بفروشند و او هم پورسانتی از فروش آن‌ها به جیب بزند!

شاید برای بعضی عجیب باشد اگر بدانند که فروش بخش کوچکی از عملیات بازاریابی‌ست. چنان‌چه اگر کل فرآیند بازاریابی را به کوه یخی تشبیه کنیم، فروش تنها بخش کوچک بیرون آب آن است و حجم عظیم و پایه‌ای مابقی آن در زیر آب مخفی‌ست.

فروش فقط بخش کوچکی از عملیات بازاریابی‌ست و مهم‌ترین آن نیست؛ ولی به نحوی یکی از ارکان اصلی ارزیابی موفقیت یک بازاریاب است.


بازاریابی چیست!؟

بسیاری از مردم در مورد اصطلاح بازاریابی اشتباه کرده، آن را معادل فروش و یا تبلیغات تجاری که باعث افزایش فروش می شود، می دانند.شاید برای بعضی عجیب باشد اگر به این واقعیت وقوف یابند که فروش بخش کوچکی از عملیات بازاریابی است. چنانچه کل بازاریابی را به کوه یخی تشبیه کنیم ، فروش بخش کوچک بالایی آن است و حدود 90 درصد مابقی در زیر آب مخفی است.فروش فقط جزیی از عملیات بازاریابی است و مهمترین آن نیست.
اگر مدیر بازاریابی نیازهای مشتریان را به درستی تشخیص دهد و بر اساس آنها ، کالاها را طراحی و تولید کند و همراه با آن ، قیمت گذاری و بسته بندی مناسب کالا را انجام دهد و نیز در  اجرای برنامه های توسعه فروش و توزیع کالا موفق باشد، فروش کار ساده ای خواهد بود و کالا به راحتی به فروش خواهد رسید.
در این مورد "پیتر دراکر"یکی از متفکرین بنام مدیریت که در بسیاری از زمینه های مدیریت سخن اساسی را بیان کرده بر این باور است که:"هدف بازاریابی ، فروش فراوان است . هدف این است که مشتری را شناخته و نیازهای او را درک نموده ، به طریقی که کالایا خدمت ، با نیازهای او منطبق گردد و کالای خود را به فروش برساند."
باید به این نکته توجه داشت که این بدان معنی نیست که فروش و تبلیغات وعملیات توسعه فروش هیچ اهمیتی ندارد و می توان از آنها صرفنظر نمود.بلکه بر عکس باید توجه داشت که آنها جزئی از یک نظام فراگیر برتر به نام "آمیخته بازار" می باشند.
آمیخته بازار عبارت است از مجموعه ای از ابزارهای مداخله در بازار که به گونه پیوسته به هم عمل می کنند و تاثیر لازم یا مورد نظر را در بازار می گذارند.(مواردی همچون محصول،قیمت،نحوه توزیع و روشهای ترویج)